APK in Spanje

Ook in Spanje worden auto’s APK gekeurd. Dat gebeurt bij de ITV of wel de “Inspección Técnica de Vehículos”. Er zijn diverse keuringsstations over het land verspreid waar je met en zonder afspraak terecht kunt. Het is niet altijd zo dat je met een afspraak eerder aan de beurt bent. Met de keuze van het tijdstip kun je meer geluk hebben om snel aan de beurt te zijn, neem er in ieder geval de tijd voor. Als je naar een APK station gaat meld je je aan bij het kantoortje, laat je je autopapieren achter en vervolgens betaal je de APK vooraf. Dan krijg je een ingang met een nummer toegewezen en ga je met je auto in de rij staan met dat nummer. 


Alle types voertuigen worden door elkaar gekeurd dus van oldtimers tot vrachtwagens gaan door die rijbanen heen. Als je eenmaal aan de beurt bent sta je voor een hele grote hal met 4, 6 of 8 rijbanen. Jouw rijbaan is het nummer wat je hebt gekregen. Je staat dus niet voor een garage en er wordt niets gerepareerd. Er kan dus niets aan je verdiend worden buiten het APK bedrag wat je vooraf betaald hebt. Het mooie van de APK in Spanje is dat je vaak in de auto kunt blijven zitten als je een beetje Spaans spreekt. Je rijdt namelijk zelf rechtdoor door jouw rijbaan heen en volgt de instructies van de Spaanse keurmeester. Die instructies zijn in het Spaans zoals: richting geven, verlichting, ruitenwissers, remmen, sturen ed. Begrijp je dit niet dan doet iemand het voor je. Is je auto goed dan krijg je aan het eind van de rijbaan je papieren terug en kun je weer op weg, je hoeft dus niet terug naar het kantoor. Vergeet niet je nieuwe sticker op het raam te plakken. Maar nu wordt je auto ergens op afgekeurd, dat kan natuurlijk ook. In dat geval krijg je ook je papieren mee maar dan met één of meerdere notities waarop je auto is afgekeurd. Op dat moment krijg je dan 16 dagen de tijd om reparaties uit te voeren. Dit kun je zelf doen of door een garage. Vervolgens ga je dan terug naar het APK station en dan wordt alleen die items gecontroleerd die eerder afgekeurd waren. Hiervoor dient een kleine vergoeding betaald te worden. Wat in Spanje heel gebruikelijk is is dat waar je je auto in onderhoud hebt dat die garage ook met je auto naar de keuring gaat. Zij doen onderhoud en een inspectie en dan is de keuring meer een formaliteit dan dat het spannend is of hij wel goedgekeurd wordt.

Bovenstaand verhaal is zowel van toepassing op een Spaanse auto als op een Nederlandse auto en dat gaat op dezelfde manier. Er zijn hiervoor een beperkt aantal keuringsstations toegewezen die ook buitenlandse voertuigen er tussendoor doen. Na goedkeuring krijg je per email, 1 of 2 werkdagen later, een RDW keuringsrapport uit Nederland wat je kunt uitprinten en bewaren bij je autopapieren. Je krijgt dus geen raamsticker zoals in Spanje want die hebben we in Nederland niet. Andersom gaat het helaas niet, je kunt je Spaanse auto niet in Nederland laten keuren. Misschien omdat het niet onafhankelijk gebeurt zoals in Spanje maar dat is speculeren van mijn kant.

Translate »