Internet

Internet is wel een dingetje

In veel gebieden in Spanje is het internet niet optimaal. Glasvezel is niet overal beschikbaar en in verhouding is het nog best duur voor de snelheid die je krijgt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er heel veel vragen zijn op fora over dit onderwerp. Het is wel mooi dat de regels voor mobiel internet in Europa versoepeld zijn en dat je dus je mobiele internet bundel overal mee naartoe kunt nemen.

Heb je genoeg MB’s dan kun je je telefoon als hotspot gebruiken zodat je op een groter scherm je favoriete programma’s en video’s kunt bekijken. Dit alles is eigenlijk meer afhankelijk van de tijd dat je in Spanje bent, hoeveel data je hebt en of je überhaupt wel aan het internet wilt. Verblijf je voor langere tijd in Spanje en je wilt puur televisie kijken dan kan een schotel een uitkomst zijn. Dit is relatief goedkoop en er zijn ook pakketten waarvoor je niet het hele jaar hoeft te betalen. Heb je al een schotel in Nederland of België dan kun je op dat zelfde abonnement in Spanje kijken zonder extra kosten. Er moet dan alleen wel een schotel staan op of aan de accommodatie die je huurt. In dat geval hoef je dan alleen je smartcard en ontvanger mee te nemen. Ben je eigenaar van een huis of appartement, dan is dit een heel ander verhaal en kun je alles installeren zoals je wilt. Tegen een kleine extra vergoeding is een tweede smartcard ook een optie. Onthoud wel dat als je hoofdverblijf in Nederland of België is dat daar ook je smartcard geregistreerd moet zijn.

Voor de niet televisie kijker en voor de mensen die alles willen is het een beetje uitvogelen. Zit je toevallig goed en is er glasvezel mogelijk, prima. Anders krijg je te maken met ADSL of draadloos internet via een microwave systeem waarbij er een antenne op je huis of appartement wordt geplaatst. Bij dit laatste hoef je geen hoge snelheden te verwachten. Internet abonnementen, met of zonder TV, kosten al gauw 30 euro per maand en dat kan best veel zijn als je maar 6 – 8 weken per jaar in Spanje bent. Er zijn providers die daar iets voor hebben bedacht. Dan kan je je abonnement stopzetten en weer activeren middels een bericht of een belletje. Of dit goed en snel werkt heb ik geen ervaring mee. Hieronder staan een paar links naar fora over dit onderwerp waar ook ervaringen gedeeld worden.

Translate »