Rojales

Rojales is een gemeente in de provincie Valencia in het zuid oosten van Spanje.  Rojales had in 2009 ongeveer 20.510 inwoners van wie de meesten woonden en nog steeds wonen in de urbanisatie Ciudad Quesada (11.513 in 2009). Tussen 2009 en 2012 zijn ook andere delen (Benimar, Quesada Golf, Pueblo Lucero, Doña Pepa, Lo Pepin) van Rojales enorm gegroeid en maken Rojales tot wat het nu is. Rojales is de tweede Spaanse stad met het hoogste percentage buitenlanders na San Fulgencio (naburige stad), die 71,75% van de geregistreerde bevolking uitmaken.

Rojales is een typisch landbouwdorp waardoor de rivier Segura (Rio Segura) stroomt, omdat er weinig regen valt per jaar zal deze Rio vaak nagenoeg droog staan.

Om de productie te optimaliseren hebben de landbouwers zich gespecialiseerd in citrusvruchten die maar liefst 70% van de totale landbouwgrond innemen. De oogst wordt geimporteerd naar verschillende landen zodat deze sector de economie steunt.

 

 

 

 

Rojales is op verschillende vlakken zeer intressant, Rojales biedt aan een ieder jong of oud goede voorzieningen. Er is een gemeentelijke sporthal, theater, aquapark, een zeer mooi natuurgebied (El Recorall) waar je gratis gebruik kan maken van overdekte BBQ´s inclusief stromend water, een 18-holes golfbaan (La Marquesa) waar regelmatig gezellige wedstrijden worden gehouden, mensen van “all over the world” komen naar Rojales om weekendjes te golfen, voor de beginners is er ook genoeg te doen.

Supermarkten, Nederlandse bakker, Nederlandse slager, barretjes, restaurants, kapsalons is allemaal op loopafstand zoals ook de eerste hulp bij ongevallen (Medico Centre). Voor de jongeren onder ons is er een discostraat met verschillende disco´s en barretjes.

De jaarlijkse feesten (Moren en Christianen) worden in de maand Juli gehouden (zie ook de kalender op deze pagina), er is dan een week feest met optochten, VEEL vuurwerk, kermis en Las baraccas” (buitendisco´s) om ‘s-avonds lekker te dansen, een drankje en een hapje te doen.

De kust en de mooie stranden van Guardamar del Segura liggen op 7 km van Rojales. Grote plaatsen in de buurt van Rojales zijn Elche (20km), Alicante (35 km), Murcia (50km), Torrevieja (15 km) waar je lekker kan winkelen, terrasje pakken of lekker kan eten.

Het dichtsbijzijnde vliegveld is El Altet, Alicante. (35 km van Rojales).

Rojales heeft ook verschillende hotels zoals het El Corazon hotel of het La Laguna hotel deze variëren van goedkoop tot zeer luxe.

Translate »