Torrevieja

Torrevieja (Valenciaans: Torrevella, betekent de oude toren) is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje. De gemeente is 71 km2 groot, bezit ongeveer 20 km kust en telt ruim 104.486 inwoners. Het toerisme is de voornaamste bron van inkomsten, want in de zomer kan de totale bevolking oplopen tot 200.000 mensen. Vroeger was echter de zoutwinning uit zoutmeren, de Salinas van Torrevieja en La Mata) de belangrijkste activiteit. De zoutwinning is nog steeds van een behoorlijke omvang.

 

Het hele jaar door biedt de omgeving een warm en mild klimaat, hetgeen bijdraagt tot de populariteit van de streek. Deze omgeving is omringd door kilometers  witte zand stranden, met watersport als belangrijkste kenmerk van deze streek. Zeilen, diepzeeduiken en waterskien, yetskien en familieboottochtjes zijn de meeste populaire activiteiten alhier.

 

 

 

Aan de haven is er in de zomermaanden een grote kermis en daaromheen een grote markt met wat voor ieder wat wils, tassen, kleding, tattoo´s, sieraden ed. 10 meter van de markt is een gezellige boulevard met verschillende restaurantjes barretjes en de heerlijkste ijssalons. 

De afgelegen straatjes midden in Torrevieja zijn ook zeker de moeite waard om eens doorheen te wandelen. Al met al een stad waar iedereen zich kan vermaken en zeker nog een keer wil terugkomen.

De bezienswaardigheden in Torrevieja :

De zoutmeren (las salinas)
De kerk van de onbevruchte ontvangenis : Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción
De Moor toren (Torre del Moro)
De Mata toren (Torre de la Mata)
Monument voor de Coralista (Monumento al Coralista)
Het zee en zout museum (Museo del Mar y la Sal)
Museum Ricardo Lafuente
Museum Thomas Valcárecel over de Goede Week (Museo de la Semana Santa Tomas Valcárcel)

Translate »